Архив за категория ‘Конкурси’

Симптоматично: само седем проекта за конкурса за Борисовата градина

Четвъртък , Май 28th, 2015Последователността в тази процедура е изначално сбъркана: първо се избира изпълнител за целия проект на база конкурс за концепция, след което се пита обществото какво иска и накрая концепцията се променена из основи според зависи. По този начин конкурсното начало се обезсмисля; посланията, които се отправят и към архитектите, и към гражданите са най-малкото объркващи.

Централна градска част на София. За размитите отговорности и войната на архитектите.

Сряда , Март 25th, 2015…И наистина - илюзията за т.нар. обществено обсъждане живя едно известно време у обществото. Хората наистина вярваха, че с тях се обсъжда, че цялата церемония е в тяхно име и говореха, питаха, предлагаха. Докато не им беше казано в прав текст, че тези обществени обсъждания имат чисто консултативен характер. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Конкурс за ЦГЧ на София. Част втора - game over.

Четвъртък , Февруари 6th, 2014

Накратко за едно събитие, наречено “обществено обсъждане”, но превърнало се в защита. Речи за пред камери, задаване на адекватни и не дотам адекватни въпроси и даване на също толкова адекватни и не дотам адекватни отговори.

Конкурс за ЦГЧ на София? Не, благодаря.

Петък , Януари 10th, 2014

Един конкурс, няколко въпроса с неясен отговор, разсърдената колегия и писмата като свършване на работа.

Конкурс като по книга

Понеделник , Април 1st, 2013Конкурсната обстановка у нас. Държавен и частен сектор - открийте разликите!

Българските класни стаи или нещо като последната дупка на кавала

Вторник , Юни 14th, 2011На кой му пука за средата, в която учат децата, на кой не особено и какво може да се направи по въпроса. Или какво не може.

Почти положителна посока за конкурсите

Петък , Май 27th, 2011Няма архитектурни конкурси - плачем. Има архитектурни конкурси, но фиктивни - пак плачем. Има нормални архитектурни конкурси - чудим се дали да участваме.

Малко птичи къщички - какво стана във Венеция

Петък , Октомври 22nd, 2010Какво сътвориха ентусиастите, които заминаха за Венеция да “участват” в Биеналето без бюджет

Positive с второ издание!

Сряда , Октомври 6th, 2010Студентският конкурс, който постави началото на диалога между вузовете, ще се провежда отново тази година

Няколко симпатяги за Биеналето

Петък , Септември 10th, 2010Или накратко: какво стана на защитата на конкурса “Без бюджет на Биенале 2010″, организиран от САБ ( + малко наша помощ)