Архив за категория ‘По улиците на София’

Незаконно сметище на метри от Бизнес-парка?

Петък , Август 28th, 2015На метри от столичния Бизнес-парк в Младост-4, точно до включването на бул. Алескандър Малинов в Околовръстното шосе, са изсипани тонове строителни отпадъци. Освен купчините с боклуци, се забелязват и много земни насипи. Очевидци твърдят, че тежки самосвали докарват големи количества пръст и засипват отпадъците.

Симптоматично: само седем проекта за конкурса за Борисовата градина

Четвъртък , Май 28th, 2015Последователността в тази процедура е изначално сбъркана: първо се избира изпълнител за целия проект на база конкурс за концепция, след което се пита обществото какво иска и накрая концепцията се променена из основи според зависи. По този начин конкурсното начало се обезсмисля; посланията, които се отправят и към архитектите, и към гражданите са най-малкото объркващи.

Решение на проблема с паркирането по тротоарите - 200 лв глоба - готово.

Четвъртък , Април 16th, 2015Десетократно вдигане на глобата за паркиране по тротоарите.. докато същевременно проблемът продължава да виси без решение - в жилищните квартали паркирането не е уредено по абсолютно никакъв начин от общините и хората паркират просто където намерят - по улиците, по тротоарите, в зелените площи.

Централна градска част на София. За размитите отговорности и войната на архитектите.

Сряда , Март 25th, 2015…И наистина - илюзията за т.нар. обществено обсъждане живя едно известно време у обществото. Хората наистина вярваха, че с тях се обсъжда, че цялата церемония е в тяхно име и говореха, питаха, предлагаха. Докато не им беше казано в прав текст, че тези обществени обсъждания имат чисто консултативен характер. Кучетата си лаят, керванът си върви.

За остатъците от един паметник и сбърканите хорски мотивации

Петък , Февруари 13th, 2015Няколко думи за паметника 1300 години България извън споровете. Извън врявата, създадена от онази особена група хора - групата на мрънкачите. Иначе казано - защо тези, които си мислят, че са полезни с “будното си гражданско самосъзнание”, всъщност са вредни, точно поради липсата на каквото и да било самосъзнание.

Мафията на скобите

Четвъртък , Октомври 9th, 2014От известно време в Столицата има голям проблем със синята и зелената зона и съответно - зоните със забрана за паркиране. От няколко месеца столичани са пропищяли от своеволията на Центъра за градска мобилност (старите Паркинги и гаражи). Най-лошото е, че никой не предприема нищо по въпроса и наред с неприятния вкус в устата, у хората остава впечатление, че това е една узаконена мафия.

Внимание, падащи тухли! (Малки градски детайли 3)

Четвъртък , Ноември 7th, 2013Един стар, изоставен строеж на пъпа на София. Знаков елемент, малко падащи тухли и креативна задънка - три в едно.

Още един блок между блоковете

Вторник , Септември 17th, 2013Наръчник за успешно развитие на спорни инвестиционни намерения или как да избегнете хорското недоволство ако смятате да строите в зелените площи пред нечии прозорци.

Малки градски детайли 2

Сряда , Юли 24th, 2013Няколко характерни заслужаващи внимание столични архитектурни екземпляра..

Малки градски детайли

Понеделник , Април 22nd, 2013Къде точно живеем, защо не сме продуктивни, защо не сме креативни, защо не сме доволни въпреки постиженията и придобивките си и прочее защо-та.