Архив за категория ‘БГ гето’

Един не особено приятен подлез

Петък , Декември 16th, 2011Ето как изглежда картинката, когато преди да бъде оправена кочината, наречена “градско пространство”, се строят лъскави сгради по американски образец.

Столичен офроуд

Понеделник , Март 15th, 2010Който няма джип или най-добре - танк, да не излиза по улиците на столицата. Ще съжалява.

Мизерията е повсеместна

Петък , Септември 18th, 2009Реконструкцията на моста над “Сухата река” между Младост и Дървеница ще трае 60 дни. С почивките. Не минавайте по Ляпчев - ще си счупите колите.

Бог е в детайла: комино-кюнец

Понеделник , Септември 14th, 2009Трябва ли да си архитект, за да правиш архитектура? Трябва ли да си архитект, за да създаваш шедьоври?

Какво стана със сградата на НАП?

Петък , Август 21st, 2009Може би не всички се сещат от раз за какво става въпрос, като се каже “сградата на НАП”, затова уточнявам - сградата до Окръжна болница, да, тази високата, синята, с окрадените стъкла, с наръфаните плочи и с неясния статут. От има-няма 20 години (вече не помня точно) пърчи там насред буреняците и не дава никакви [...]

Обществените тоалетни в София: промяна на предназначението

Неделя , Май 24th, 2009Отдавна бях замислил да направя тази публикация. Темата не е особено приятна, но все пак обществените тоалетни са част от градската среда. Колкото и вкопани да са, колкото и замаскирани, оказват влияние на околната картинка, предимно негативно - когато са стари, грозни и неподдържани. И така, набелязах си маршрут от пет обекта - представителна извадка [...]