Архив за Февруари, 2014

Новата мода при IT-тата

Петък , Февруари 28th, 2014Как две големи IT компании в различни части на света се сдобиха с офиси с идентичен дизайн. Промишлен шпионаж или просто мода?

Креативните. Алтернативните. The cool ones.

Сряда , Февруари 19th, 2014

В последно време климатът в нашенските архитектурни среди е изключително благоприятен за посяване, отглеждане (или самоотглеждане) и добив на всякакъв вид НПО-та, сдружения, комитети, групи и прочее деятели. Все по-модерно става едни млади и интелигентни хора да се обединяват в малки компактни екипи и да протестират заедно срещу статуквото, срещу системата, срещу политиците, срещу изсичането на горите, глобалното затопляне и разредения алкохол в дискотеките. Абе накратко казано - срещу всичко, що мърда и що не мърда. Ако не е наш’то. Но не само това; на хората им е омръзнало да слушат поплювковци, ето защо по-силният подход е чрез даване на “по-добри” предложения, един вид “съветване” на управляващите как да си вършат работа, още по-добре е “демонстриране” чрез “реални действия”. Вижте ни колко сме готини и куул - правим от нищо нещо, а вие, разсипници такива, само да крадете знаете. За съжаление това не води към промяна на самото статукво, а само към пренареждане на образите в същата картина.

Конкурс за ЦГЧ на София. Част втора - game over.

Четвъртък , Февруари 6th, 2014

Накратко за едно събитие, наречено “обществено обсъждане”, но превърнало се в защита. Речи за пред камери, задаване на адекватни и не дотам адекватни въпроси и даване на също толкова адекватни и не дотам адекватни отговори.